Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Cartoons!

Μ'έχει πιάσει ένας παλιμπεδισμός τελευταία και λιώνω στο youtube βλέποντας παλιά αγαπημένα καρτούν και φχαριστιέμαι όσο δεν πάει. Έτσι, είπα να κάνω ένα αφιερωματάκι σε μερικά από αυτά έτσι, σαν ευχαριστώ για τις ατελείωτες ώρες που πέρασα μαζί τους. Let's go.

Transformers

Πρώτο και καλύτερο.Οι περιπέτειες των Autobots και των Decepticons, ρομπότ που μετά από μια μάχη στον πλανήτη Cybertron καταλήγουν στη Γη και μάχονται για την απόκτηση ενέργειας ώστε να επιστρέψουν πίσω. Οι δεύτεροι βέβαια θέλουν και να καταστρέψουν και τον πλανήτη μας, έτσι επέρχεται το αναμενόμενο ξυλίκι. Μεταμορφώνονται σε διάφορα οχήματα ώστε να κυκλοφορούν απαρατήτητοι(;;) και η πιο γαμάτη φάση κατά τη γνώμη μου ήταν όταν οι Autobots δημιουργόυν τους Dinobots, που όπως καταλάβατε γίνονται δινόσαυροι, οι οποίοι είναι τελικά ουδέτεροι και επεμβαίνουν όποτε τους συμφέρει. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα μα το θεωρώ περιττό μιας και η συγκεκριμένη σειρά είναι κλασική.

Silverhawks

Ένα ακόμα τεράστιο κόλλημα. Τέσσερα ανδροειδή και ένα εξωγήινο παιδι-ανδροιδές στρατολογούνται από τον επιστήμονα Stargazer για να αντιμετωπισουν τον Monstar(ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ κακός!) που απέδρασε από τη φυλακή και θέλει να γίνει κυρίαρχος του κόσμου της Limbo. Ένας λόγος που κόλλησα με αυτό το καρτούν είναι ο χαρακτήρας του Bluegrass. Καουμπόι και κυβερνήτης του Mirage, του σκάφους των Silverhawks, ο οποίος έχει μια κιθάρα μόνιμα στα χέρια και όταν παίζει πετάει λέιζερ απο το headstock. Κλασικές είναι οι μάχες του με την Melodia, τσιράκι του Monstar η οποία πετάει λέιζερ από ένα συνθεσάιζερ. Γαμάτοι χαρακτήρες και μουσική σ' αυτήν την all-time classic σειρά.


Thundercats
Καλά τι να πούμε εδώ; Από τα πιο αγαπημένα καρτούν της γενιάς μου. Πόσες φορές, πείτε μου πόσες, έχετε επικαλεστεί το μάτι της Thundera όταν ήσασταν μικροί; Πέρα απο τη πλάκα ο Lion-O, η Cheetarah(κλασικός παιδικός έρωτας), ο Panthro και οι υπόλοιποι έχουν ορίσει πιστέυω την παιδική ηλικία πολλών και είναι πραγματικά συγκινητικό να ξαναβλέπεις επεισόδια μετά από καιρό. Τέλος πάντων τα Thundercats μάχονται έναντίον του Mum-Ra(και γαμώ τα ονόματα έτσι;) και των μεταλλαγμένων του που θέλουν ν'αποκτήσουν το σπαθί του Lion-O (το μάτι της Thundera) και φυσικά σαν κακοί που σέβονται τον εαυτό τους να κατακτήσουν και τον κόσμο μια ψιλή, έτσι για να ολοκληρώσω το στόρι στα γρήγορα.


Samurai Pizza Cats

Αυτό εδώ είναι καλτιά του κεράτά, αλλά επίσης απόλυτα αγαπημένο. Τρία γατιά που όταν δε δουλεύουν σε πιτσαρία παίρνουν τα όπλα και μάχονται το κακό. Τρελό ακούγεται και έιναι, όπως και απόλυτα διασκεδαστικό! Respect.


Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και τα: Saber Raider, Teenage Mutant Ninja Turtles, Juohmaru, Robotech, Medabots, Voltron. Είναι και κάποια άλλα μα η μνήμη μου δε βοηθάει αυτή τη στιγμή. Κάποια άλλη φορά ίσως.

4 σχόλια:

Λιος είπε...

Ntaksei, klassika ola, Silverhawks kai Pizza Cats megaloi erwtes- epishs to Saber riders htan cult-ia trelh

snowghoul είπε...

Re thymasai ena cartoon pou htan 3 typoi , o enas me prasinh stolh kai xontros kai eixan apo ena skafos o kathenas pou enwnontan me 3 diaforetikous tropous? Exw faei to kefali mou na thymithw ton titlo!

Λιος είπε...

Ghetta Robots de les? Afto den htane? Gamw gamw gamw

snowghoul είπε...

Nai nomizw nai!!!Gamato