Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Playlist



Naer Mataron-Praetorians
Οταν έφυγε ο Μορφέας ήμουν επιφυλακτικός με το νέο πόνημά τους. Ελα όμως που έπεισαν τον Vicotnik να αναλάβει τα φωνητικά!! Συνεπώς ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Εδώ θα ακούσετε δολοφονικά riffs με κάποιες death metal πινελιές αλλά πάντα στα γνώριμα χωράφια που μας έχουν συνηθήσει. Οι ταχύτητες μπορεί να έχουν πέσει ελαφρώς αλλά η βαρβαρότητα δηλώνει παρούσα. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερό τους (το βραβείο πάει στο discipline manifesto) αλλά είναι ένας ποιοτικότατος blackmetal δίσκος.

Cobalt-Eater of Birds
Τα είδα όλα! Μιλάμε τέτοια δισκάρα στο χώρο του black είχα καιρό ν'ακούσω! Εντάξει βγήκε πριν κανα-δυο χρόνια αλλά εγώ τώρα το άκουσα και μακάρι να το είχα κάνει πιο πριν. Η πόρωση χτυπάει κόκκινα καθώς τα κομμάτια είναι λυσσαλέα έχοντας παράλληλα και μια thrash λογική που τα κάνει ακόμα πιο καύλα! Τα ήρεμα/μελωδικά σημεία απλά δένουν το γλυκό.

The Offspring-Ixnay on the Hombre
Είχα να τους ακούσω κάτι αιώνες και μου έλειψαν, ειδικά αυτός ο δίσκος. Με κάνουν και νιώθω ξανά 15 και το λέω για καλό!

Protest the Hero-Fortress
Πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία στο χώρο του neo-prog/hardcore. Δυνατά riffs αφήνουν τη θέση τους σε όμορφα refrains με συνεχείς αλλαγές ρυθμού και διάθεσης. Θέλει μπόλικες ακροάσεις αλλά στο τέλος ανταμέιβει.

Yakuza-Transmutations
Ακόμα ένας δίσκος που δίνει στη έννοια progressive τον πραγματικό της ορισμό. Εδώ ακούμε σαξόφωνα, σημεία που παραπέμπουν σε soundtrack, κλασικομεταλλάδικα περάσματα και όλα αυτά ενώ προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τα ίχνη των Neurosis προς ανατολάς. Συναρπαστικό θα το χαρακτήριζα αν και είναι επίσης ένα δύσκολο album.

1 σχόλιο:

Λιος είπε...

Cobalt, Yakuza, DISKARES. Tsekare kai to teleftaio Slagmaur gia akoma pio apy8mena va8h skotadilas sto blackmetal.